Sunny pirate
ponedeljek, 17. marec 2008
Planica 2008
Vse lepo se enkrat konča, in tako se je končala tudi letošnja sezona smučarskih skokov. Splošno znano se je ta kot tradicionalno končala v Planici. :) Leta 2005 je Janne tuki skočil tudi najdaljši polet (240 m), vendar mu ga zaradi padca na žalost niso šteli. :/
V petek je bila posamična tekma, kjer je Janne skočil najprej 212,5 m, potem pa 221,5. Prehitel ga je le Gregor Schlierenzauer (ki mu jst zaradi obupno dolgega priimka rečm raje Gregor S.) in tako je bil Janne 2! :) O tem je povedal: "I'm very happy with this second place. My second jump was really good. After the first round I was a bit worry that Tom Hilde overtakes me in the overall World Cup." Sobota je bila namenjena skupinskim skokom. Za Finsko so tekmovali Jussi in Matti Hautamaeki, Janne Happonen in seveda Janne Ahonen. :) Skupej so dosegli bronasto medaljo, prvi so bili po pričakovanjih Norvežani, tretji pa Avstrijci.
V nedeljo je sledila še zadnja tekma sezone. V prvi seriji je Janne skočil 200 m, v drugi pa 208,5 in tako dosegel peto mesto. V skupnem seštevku je obdržal 3. mesto in spet smo ga lahko gledali na stopničkah. :)
Letos je bila res ena dobra sezona, polna novih presenečanj in veselja. :) Že kar vidim krizo naslednji vikend, ko ne bo več skokov..


P.S.: Janne ima na skupinski sliki v rokah namesto svojih, Micove smuči. Se skriva v tem kakšno skrito sporočilo? :p Vsak naj presodi sam. :)

Oznake: ,

posted by sunny @ 10:31 pop.  
0 Comments:
Objavite komentar
<< Home
 
sunny
About Me

Name: sunny
Home: Slovenia
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
Shoutbox

Pustite nam ta svet, nedolžen in drzgačen, naj vsak, ki vanj je ujet, bo pristen, ne popačen.

Find me on Polyvore

Links
Powered by

Blogger Templates

BLOGGER